Gemengde gevoelens bij Snoei: ''Moest er minimaal één van in''

Snoei 608b000bdedc4
Snoei 608b000bdedc4 Foto: © Pro Shots

SC Cambuur en De Graafschap hielden elkaar vrijdagavond in evenwicht. Het duel eindigde in 1-1. Het betekent dat de Doetinchemmers zo goed als zeker gepromoveerd zijn.

Mike Snoei koestert het punt dan ook, vertelt hij in De Gelderlander. ''Dit is een héél belangrijk punt. Zo voelt het ook. Al houd ik wel gemengde gevoelens aan deze wedstrijd over. Na de 1-1 kregen we nog drie grote kansen, daar moest er minimaal één van in.''

De ploegen leken een paar minuten voor het einde wel tevreden te zijn met een punt. Dat is altijd beter dan misschien nog verliezen. ''Afgesproken werk? Nee joh, het is 88 minuten lang een echte strijd geweest. Dat in de slotfase de voet van het gaspedaal gaat, ontstaat bijna automatisch. Ik zag de spelers onderling al een beetje praten. Cambuur kent ook onze reputatie, zij wilden hun feestje met de supporters niet laten verpesten door een late goal en nederlaag. En voor ons was dit punt enorm belangrijk.''

Snoei koos met zijn ploeg voor een behoudende tactiek tegen de kampioen. ''Wij hebben enorm goed verdedigd'', stelt de trainer. ''Daar kozen we bewust voor. Cambuur speelt frivool voetbal, heeft heel veel aanvallende kwaliteiten. Ik vind dat wij daar goed mee zijn omgegaan. Zij hebben na rust, op de goal na, eigenlijk geen kans gecreëerd.''