Hake: ''Gezien het totale beeld is dit een terechte nederlaag''

SC Cambuur won vrijdag met 3-1 van Jong FC Utrecht. René Hake werkte meerdere seizoenen in Leeuwarden, maar hij ging nu niet met een goed gevoel terug naar de Domstad.

''Onze nederlaag is terecht. Gezien het totale beeld is dit een terechte nederlaag, maar in fases hebben we gewoon heel veel weerstand geboden. Als je hier speelt weet je dat je een moeilijke wedstrijd gaat spelen en dat Cambuur ook veel in de zestien van de tegenpartij gaat komen'', blikt de oefenmeester terug op de website van FC Utrecht. De trainer zag zijn talenten goed aan de wedstrijd beginnen.

''In de eerste fase van de wedstrijd zijn we daar goed doorheen gekomen. Het laatste kwartier voor de rust vond ik een hele goede fase van ons. We maken een goede goal doordat we goed druk gingen zetten voorin. Daarnaast hebben we ook nog twee momenten gehad waarin we misschien wel nog een goal hadden moeten maken. Dat geeft toch een goed gevoel'', erkent Hake. Na rust was het echter een andere wedstrijd, waarin de thuisploeg steeds sterker werd.

''Na de rust was het vooral eenrichtingsverkeer. We waren niet in staat om uit de druk van Cambuur te spelen. Tien minuten voor tijd kregen we een goal tegen uit een corner, terwijl we wisten dat die daar kon vallen. Dat is wel heel zuur, want twee minuten later staan wij open en bloot voor de keeper en kon het zo 3-2 zijn. Het gaat het erom dat je tot de allerlaatste minuut in die wedstrijd blijft. Uiteindelijk hebben we terecht verloren, Cambuur was totalitair gewoon de betere ploeg'', besluit hij.