NEC'er verbaasd: ''Volgens mij hebben ze in Leeuwarden geen corona''

Ondanks de 2-0 nederlaag bij SC Cambuur genoot Bart van Rooij vrijdagavond volop in Leeuwarden. Hij verbaasde zich over de supporters.

''Het was wel lekker om in een kolkend stadion te spelen'', zei de rechtsback met een knipoog in De Gelderlander. ''Volgens mij hebben ze in Leeuwarden geen corona. De fans van Cambuur zongen en sprongen. Het leek wel een doodnormale wedstrijd. Ik dacht dat dat juist niet de bedoeling was'', doelde Van Rooij op de coronamaatregelen.

De verdediger geeft toe dat de sfeer hem een kick gaf. ''Alleen verliezen is vervelend. Cambuur was de sterkste, maar wij hebben wel kansen gecreëerd. De scherpte voor de goal misten we jammer genoeg. Op de tweede helft kunnen we wel voortbouwen'', stelt Van Rooij. Juist in die betere tweede helft kreeg de ploeg wel beide doelpunten tegen.

''Ik had bij dit duel graag een VAR gezien. De handsbal bij de 1-0 bijvoorbeeld. Het is bizar dat die goal telt'', vertelt de verdediger die de 2-0 inleidde door een strafschop te veroorzaken. ''Ik tikte de bal zachtjes aan en daarna ging de tegenstander op mijn voet staan, dacht ik.''