SC Cambuur laat Almere-fans treuren met belangrijke driepunter

Cambuur juichen 603b8e490c544
Cambuur juichen 603b8e490c544 Foto: © Pro Shots

SC Cambuur heeft een reuzestap gezet richting directe promotie naar de eredivisie. De Leeuwarders wonnen van Almere City met 0-2.

Door de driepunter heeft Cambuur nu tien punten meer dan Almere City, hoewel de ploeg uit Flevoland nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De wedstrijd werd gespeeld met 1351 supporters op de tribune, maar die konden niet juichen. De enige spelers die tot scoren kwamen speelden bij de uitploeg.

In de 25e minuut kopte Antonia namelijk een hoekschop binnen bij de tweede paal, nadat Mühren de bal verlengde. De ploeg van Henk de Jong bleef de gevaarlijkste ploeg, zonder heel veel uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Het gevaar moest vooral komen van afstandsschoten.

Na ongeveer zestig minuten spelen was Hoedemakers op die manier dicht bij de tweede treffer van de wedstrijd. Vier minuten voor tijd probeerde de middenvelder het nog eens, toen ging de bal rakelings naast nadat de bal werd aangeraakt. Uit de daaropvolgende corner zorgde Oratmangoen voor de beslissing door de tweede treffer tegen de touwen te werken.