SC Cambuur wint van Helmond Sport en keert terug in Eredivisie

Cambuur selectie juichen 6079e900da5f0
Cambuur selectie juichen 6079e900da5f0 Foto: © Pro Shots

SC Cambuur is officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. De ploeg van Henk de Jong won vanavond met 3-1 van Helmond Sport en is hierdoor niet meer in te halen voor de concurrentie.

Na 24 minuten spelen leek SC Cambuur op voorsprong te komen. Robert Mühren stond echter buitenspel. Aan de andere kant was het even later wel raak. Sonny Stevens kon nog half redding brengen, maar een goal van Jelle Goselink niet voorkomen. SC Cambuur stelde snel orde op zaken. Wie anders dan Robert Mühren scoorde.

Vlak voor rust kwam SC Cambuur op voorsprong. Issa Kallon kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en schoot beheerst binnen. Vlak na rust kreeg Cambuur een strafschop. Mühren ging achter de bal staan en schoot zijn tweede goal van de avond binnen. Ook werd het nog 4-1 door een eigen goal van Helmond Sport.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Hoedemakers, Breij, Oratmangoen, Antonia, Mühren en Kallon.