SC Cambuur maakt geen fouten op bezoek bij Jong FC Utrecht

Sc cambuur juicht 6034241e9166e
Sc cambuur juicht 6034241e9166e Foto: © Pro Shots

SC Cambuur heeft maandagavond met 1-3 weten te winnen op bezoek bij Jong FC Utrecht. De ploeg van Henk de Jong blijft daarmee koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

De Friezen begonnen sterk aan de wedstrijd. Na vijf minuten had Ragnar Oratmangoen de mogelijkheid op de openingstreffer, maar kon de bal na een voorzet van Nick Doodeman nét niet afmaken. Daarentegen kreeg Jeredy Hilterman ook een grote kans op de 1-0, maar liet dat ook na. Vlak voor rust kwam SC Cambuur dan tóch op voorsprong. Robert Mühren zette de ploeg uit Leeuwarden op voorsprong.

De huidige koploper uit de Keuken Kampioen Divisie begon ook goed aan de tweede helft. Echter, Mohamed Mallahi had een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet vloog over. Enkele minuten daarna werd de score verdubbeld door invaller Giovanni Korte. In de slotfase van de wedstrijd maakte Tim Pieters de aansluitingstreffer waarop Issa Kallon direct antwoordde: 1-3

Scoreverloop: 44. Mühren 0-1, 61. Korte 0-2, 90. Pieters 1-2, 93. Kallon 1-3

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Bangura (90. Kramer), Schouten, Mac-Intosch, Antonia; Maulun, Hoedemakers, Oratmangoen (76. Ter Heide); Kallon (90. Ladan), Mühren, Doodeman (53. Korte).

Opstelling Jong FC Utrecht: Paes; Mokomo (62. Pabai), Akmum, Kluivert, Troupée; Lottin (76. El Barjiji), Velanas, Huizing (62. Van den Berg); Mallahi (76. Pieters), Hilterman, Sylla.