VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur koploper na zege in Doetinchem

Kortepaulissenop 5fb7a3d06c8a3
Kortepaulissenop 5fb7a3d06c8a3 Foto: © Orange Pictures

SC Cambuur heeft donderdag de Keuken Kampioen Divisie-topper met De Graafschap gewonnen. De ploeg van trainer Henk de Jong wist in Doetinchem met 0-2 te winnen. Dankzij deze zege klimt Cambuur naar de eerste plek in de Eerste Divisie.

Pas laat in de eerste helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. SC Cambuur-aanvoerder Erik Schouten zette de Leeuwarders in de 42ste minuut op een 0-1 voorsprong. Een corner bleef lang hangen in de zestien en uiteindelijk kon Schouten de bal in het doel schieten.

SC Cambuur verkeerde in het begin van de tweede helft even in een moeilijke fase, maar toch wisten de Leeuwarders in de 65ste minuut de voorsprong te verdubbelen. Jacobs stak Korte weg en die wipte de bal perfect over de doelman van De Graafschap heen. Na het doelpunt kreeg Cambuur nog een aantal kansen op de 0-3, maar bleef het dus uiteindelijk bij 0-2.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen (Kallon, 88.), Breij (Antonia, 80.), Mühren, Korte (Kramer, 88.)