VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur scoort 7 (!) keer en wint topper

Michael Breij is blij
Michael Breij is blij Foto: © Pro Shots

SC Cambuur heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk de Jong wist Almere City met zéér ruime cijfers opzij te zetten. In Leeuwarden werd het liefst 7-2.

De wedstrijd had amper drie minuten nodig om op gang te komen. Mitchel Paulissen maakte de 1-0, maar binnen tien minuten maakte Delvechio Blackson namens Almere City alweer gelijk. De ploeg van De Jong herpakte zich en haalde vervolgens rond het halve uur genadeloos uit.

Achtereenvolgens waren het Erik Schouten, Jamie Jacobs en Michael Breij die de 2-1, de 3-1 én de 4-1 binnen wisten te werken. Daarna namen de heren wat gas terug, om na rust opnieuw uit de slof te schieten. In de 48e en de 51e minuut maakte Robert Mühren de 5-1 én de 6-1.

Alsof dat nog niet genoeg was, was het Giovanni Korte die in de 53e minuut ook nog de 7-1 binnen wist te werken. Damon Mirani maakte in de blessuretijd de 7-2. Door de overwinning klimt Cambuur één plek op de ranglijst en heeft het 25 punten uit elf duels. De Graafschap is lijstaanvoerder, met 28 uit twaalf. Almere City heeft 27 punten uit twaalf duels.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Mac-Intosch, Schmidt (79' Kramer), Hoedemakers, Jacobs; Korte, Breij (71' Bangura), Schouten (79' Ter Heide), Sambissa (74' Oratmangoen); Paulissen (79' Maulun), Mühren.