'Ik kreeg dat contract, ik moest even in mijn ogen wrijven''

Elvin Manu tekende afgelopen zomer een contract voor anderhalf jaar bij Beijing Renhe. Na een paar maanden zat het avontuur voor er al op.

''Ik kreeg dat contract en echt, ik moest even in mijn ogen wrijven. 'Is dit serieus?' Dit was de jackpot. Bij Brighton heb ik goed verdiend, maar dit was véél meer. Miljoenen. Netto. Ja, even serieus'', vertelt de oud-speler van SC Cambuur in gesprek met RTV Rijnmond. In China was hij om de vier weken vijf dagen vrij en doordat het speelschema soms ineens werd omgegooid, speelde zijn team soms twee weken lang geen enkele wedstrijd.

''Ik was even bang dat ik te dik aan zou komen, maar dat viel mee. Ik zat er goed in hoor. Maar dat weer, man. Heet! 38, soms 39 graden. Dat was wel even wennen'', vertelt de aanvaller over zijn transfer naar China. In het Aziatische land mogen maar drie buitenlanders tegelijkertijd op het veld staan en zijn club had vier buitenlandse spelers. Uiteindelijk speelde hij maar twaalf wedstrijden in China.

''Ik ga sowieso nooit meer dat salaris verdienen. Al helemaal niet als je kijkt naar het aantal speelminuten. Ik had er graag langer gebleven dan dat halfjaartje'', stelt Manu, die vertrok door het coronavirus. Zijn club kwam namelijk in geldnood en daarom werd hij in december de laan uitgestuurd. Zijn enorme salaris helemaal uitbetaald krijgen was nog een behoorlijke klus. ''Dat is een hele zaak geworden. Kwamen ze met smoesjes als corona, maar ik had er recht op. Uiteindelijk heb ik alles uitbetaald gekregen. Tot de laatste cent.''

Lees meer:
0 reacties